Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka reaguar pas grevës së punonjësve të Albcontrol. Për grevën Basha bën përgjegjës kryeministrin Edi Rama. Sipas liderit demokratik pas grevës qëndron vetë Edi Rama, që po e përdor këtë situatë si një marifet për interesat e tij. Me anë të një reagimi në Twitter, Basha i bën thirrje që të ndalë kërcënimet ndaj shqiptarëve.

“Rama e di tashmë fare mirë se do të humbasë, prandaj po përdor çdo marifet të pisët. Pas grevës në aeroport që dëmton qytetarët shqiptarë qëndron vetë Rama. Ai është i vetmi përgjegjës për këtë. I bëj thirrje Ramës ta ndërpresë menjëherë grevën dhe të ndalë kërcënimet ndaj shqiptarëve që sot duan ndryshim dhe shpresë pas 8 viteve të dështimeve të tij“, shkruan Basha.

Për këtë situatë ka reaguar më herët presidenti Ilir Meta si dhe kryeministri Edi Rama. Presidenti Ilir Meta ka thënë se ndërprerja e punës nuk është zgjidhje. Në reagimin e tij presidenti thekson se ka paralajmëruar të gjitha instancat përkatëse shtetërore për moskrijimin e një situate të tillë, si dhe quan të padrejtë injorimin e kërkesave të punonjësve nga ana e qeverisë.

Ndërkohë Rama ka akuzuar kontrollorët për sabotim dhe thotë se organizatorët e grevës do kallzohen penalisht.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s