Philippines Studentscalamy 780x439

Autoritetet në Filipine, janë të gatshëm të dërgojnë në Gjermani dhe Britani infermierë, nëse të dyja vendet do t’i japin në këmbim doza të mjaftueshme vaksinash anti-COVID. Filipine, e cila është një nga vendet me numrin më të lartë të rasteve me COVID-19 në Azi, ka kufizuar numrin e profesionistëve mjekësorë që largohen nga vendi në pesë mijë në vit.

Infermierët janë midis miliona Filipinasve që punojnë jashtë shtetit, duke siguruar më shumë se 30 miliardë dollarë në vit në dërgesat e parave jetike për ekonominë e vendit, shkruan Reuters.
Britania po përballet me numrin e gjashtë më të lartë të vdekjeve në botë nga koronavirusi dhe një nga goditjet më të këqija ekonomike nga pandemia.

Ndërsa të dy vendet në total, Gjermania dhe Britania e Madhe kanë vaksinuar 23 milionë njerëz, Filipinet ende nuk kanë nisur fushatën e tyre të vaksinimit. Vendi sipas autoriteteve po pret këtë javë dozën e parë ta vaksinave, që do të dhurohen nga Kina.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s