T7

Mijëra persona thyen masat anti-Covid gjatë një ceremonie mortore në Stamboll, mes të cilëve ishte dhe presidenti Erdogan.Ndonëse të pajisur të gjithë me maska, pjesëmarrësit në varrimin e teologut Muhammed Emin Sarac, ishin shumë pranë njëri me tjetrin, duke shkelur një nga rregullat kryesore për të luftuar koronavirusin, atë të distancimit social.Muhammed Emin Sarac ndërroi jetë ditën e premte në banesën e tij, pasi prej disa ditësh ishte prekur nga koronavirusi. Teologu i njohur ishte një nga predikuesit e Xhamisë Fatih në Stamboll, atje ku u mbajt dhe funerali i tij.

Sarac ishte një mik i afërt me presidentin Erdogan, me të cilin ishin njohur që në shkollë. Presidenti vlerësoi teologun në fjalën e rastit, duke thënë se ishte shumë mirënjohës për mësimet e tij.

Turqia regjistron 2.6 milionë të infektuar me koronavirus që nga nisja e pandemisë, 27 983 prej të cilëve kanë humbur jetën.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s