Detyra e vajzave ishte vetëm një; të fitojnë sa më shumë para. Përndryshe, ato ishin probleme, më e pakta me kërcënime dhe më e keqja, kur “puna binte”, rrahje. Shuma që duhet të fitonin çdo natë ishte 300 euro.

Atyre u mbetej vetëm një shumë e vogël. Pesëdhjetë euro shkuan në gradën më të lartë midis subjekteve që administronin rrjetin e prostitucionit ‘në terren’.

Një prej tyre ishte një 34 vjeçar shqiptar me iniciale P.T., i cili kujdesej të “merrte me qira’ terrene grave të reja për prostitucion. 50 euro të tjera shkuan për mbrojtësin, i cili përveç që duhej t’i mbante në rrugë, kishte për detyrë t’i mbronte dhe t’i shikonte.

200 euro të tjera shkuan për një shfrytëzues të dytë, me gradë më të lartë kriminale, i cili kishte për detyrë t’i rekrutonte në vendin e origjinës, shpesh me bashkëpunim të familjeve.

Në orët e para të mëngjesit, karabinierët e Bergamos dhe Brescia – në bashkëpunim me njësitë e specializuara të Inspektoratit të Përgjithshëm të Policisë Rumune – zbatuan 6 urdhra paraburgimi ndaj po aq subjekteve, pesë me kombësi rumune dhe një shqiptar.

Ata akuzohen si anëtarë të një bande kushtuar shfrytëzimit dhe ndihmës për prostitucion në zonën e Bergamos së Poshtme, në veçanti midis komunave të Palosco, Mornico al Serio dhe Calcinate.

Hetimet

Gjithçka filloi natën e 2 shtatorit të kaluar, kur një 31-vjeçar nga Bregu i Fildishtë u godit nga një Audi A4 i bardhë në rrugën provinciale në Palosco. Jo një aksident i thjeshtë, por një vrasje në tentativë siç konstatohet nga karabinierët.

Në fakt, viktima ishte përgjegjës për shqetësimin e një prej prostitutave të cilës investitori i ofroi mbrojtje, ndoshta në një përpjekje për të vjedhur paratë.

Një sjellje që nuk tolerohet nga mbrojtësi, e cila i shkaktoi të plagosurit 70 ditë shtrim në spital, 50 në prognozë të rezervuar dhe në rrezik për jetën për shkak të dëmtimeve shumë serioze në shpinë, legen, këmbë dhe brinjë, njëra prej të cilave i shpoi mushkëritë.

Aktiviteti hetimor, i përbërë nga përgjime dhe ndjekje, ka lejuar policinë të gjurmojë të gjithë rrjetin e subjekteve që administronin rrjetin e prostitucionit. Dhe në të njëjtën kohë për të zbuluar abuzimet, kërcënimet dhe dhunën të cilave u ishin nënshtruar të paktën 5 vajza, të gjitha nga Evropa Lindore dhe me një moshë mesatare rreth 20 vjeç.

Tre nga të arrestuarit u arrestuan midis Romano di Lombardia, Rovato dhe Palazzolo sull’Oglio (BS). Të tjerët në Rumani, të cilët do të ekstradohen në Itali për t’u gjykuar nga drejtësia e Bergamos.