Kesaj radhe ishte statuja e colombos te bjere nga altari ne chicago. Duke shpresuar të shmangë një konfrontim tjetër të profilit të lartë midis policisë dhe protestuesve si përplasja që ndodhi javën e kaluar, kryetarja Lori Lightfoot urdhëroi qe statujat e Christopher Columbus te heqen nga parqet Grant dhe Arrigo brenda natës.

Jo të gjithë udhëheqësit italiano amerikanë në cikago janë në bord me vendimin, por ai ka marrë bekimin e disa grupeve, thanë burimet. Duke i hedhur poshtë statujat, Lightfoot mori kritika nga ata që besojnë se ajo u përkushtua kërkesave të aktivistëve.