mattia

Komuniteti shqiptar në Bolzano (rreth 4 mijë njerëz) po mobilizohet për të qenë pranë prindërve të Mattia Uruci, djali i vogël 4 vite e gjysmë, i cili vdiq në njësinë e kujdesit pediatrik të Vicenza.

Fëmija u nxorr pa ndjenja nga një pishinë pasditen e 6 korrikut dhe më pas përfundoi në spital, por nuk ka arritur të mbijetojë.Funerali do të zhvillohet të premten në 17 korrik në orën 10. Prindërit kanë urdhëruar që fëmija të varroset në varrezat e Bolzanos, por nuk do të ketë ceremoni fetare.

Për momentin, trupi i vogël i foshnjës ende nuk është transportuar në Bolzano. Sidoqoftë, Zyra e Prokurorit Publik dha autorizimin për varrosje pas përfundimit të autopsisë.

Ngjarja

Ngjarja dramatike ndodhi pasditen e 6 korrikut në Bolzano ku djali rrezikoi të mbytej. Foshnja u intubua në vend dhe u dërgua në spitalin San Maurizio në gjendje të rëndë shëndetësore.

Pishina ishte pjesërisht e mbyllur për shkak të rregullave të vendosura kundër përhapjes së koronavirusit.panorama