ORLANDO – Ndërsa industria e turizmit vuan në mes të pandemisë së koronavirusit, Presidenti Donald Trump ka propozuar një ide për t’u dhënë amerikanëve një kredi tatimore që do të përdoret në drejtim të një pushimi për të ndihmuar në rritjen e ekonomisë.

Presidenti solli kete ide ne “Explore America” gjatë një tryeze të rrumbullakët në Shtëpinë e Bardhë muajin e kaluar.

Sipas Forbes, propozimi mund të jepte deri në 4,000 dollarë amerikanëve për shpenzimet e pushimeve në U. S. “në hotele, restorante dhe biznese të tjera që lidhen me turizmin deri në fund të vitit 2021.”

“Kredia do të mbulonte deri në 50% të shpenzimeve totale të pushimeve të një familjeje, deri në një maksimum katër persona,” njoftoi Forbes.

Gjatë tryezës së rrumbullakët, Trump përshkroi planin si një “kredi që amerikanët mund të përdorin për udhëtime shtëpiake, përfshirë vizitat në restorante. Kjo është një punë e madhe.”

Eshtë e paqartë nëse masa është propozuar në Dhomën e Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara ose Senatit.Sipas Shoqatës së Udhëtimeve të U. S., një rënie prej 400 miliardë dollarësh në shpenzimet e udhëtimit në Shtetet e Bashkuara këtë vit do të përkthehet në një humbje totale ekonomike prej 910 miliardë dollarësh në prodhim ekonomik.

Kjo është më shumë se shtatë herë nga kriza e 11shtatorit në të ardhurat e sektorit të udhëtimit “, raportoi shoqata në analizën e tyre për vitin 2020.

Javën e kaluar, sekretari i Thesarit Steven Mnuchin sugjeroi që administrata Trump po konsideronte dërgimin e amerikanëve një raund të kontrolleve stimuluese për të kompensuar dhimbjen financiare të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit dhe bllokimi ekonomik i lidhur.

“Unë mendoj se do të shohim seriozisht nëse duam të bëjmë më shumë para të drejta për të stimuluar ekonominë,” tha Mnuchin të Mërkurën ndërsa dëshmoi para Komitetit të Senatit për Biznes të Vogël dhe Sipërmarrësi.

Kevin Hassett, një këshilltar i vjetër i Shtëpisë së Bardhë, tha gjatë një samiti virtual të mbajtur nga The Wall Street Journal të martën se shanset për një paketë stimuluese të fazës katër janë “shumë, shumë të larta” – edhe nëse shenjat e rimëkëmbjes vazhdojnë të shfaqen në ekonominë e SHBA .

“Ka shumë gjëra që janë me të vërtetë të domosdoshme për t’u siguruar që kur të hapim faktin se do të heqim dorë,” i tha Hassett John Bussey të Revistës. “Shanset për një marrëveshje të fazës katër janë diçka që biseduam me presidentin javën e kaluar. Ne madje patëm një takim të vogël grupi këtë mëngjes për të folur rreth tij. Shanset për një marrëveshje të fazës katër janë shumë, shumë të larta. “

Drejtuesi i shumicës së Senatit, Mitch McConnell tha se ai dhe administrata Trump nuk janë në favor të përfshirjes së një zgjerimi të zgjerimit të përfitimit të papunësisë prej 600 dollarë, për të cilin ai tha se i ka penguar punëtorët të kthehen në punët e tyre.

Turizmi në Florida ka marrë një hit të madh për shkak të pandemisë. Drejtuesit e parkut , pronarët e restoranteve dhe hotelierët i thanë Zëvendës Presidentit Mike Pence gjatë një tryeze të rrumbullakët në Orlando muajin e kaluar se dëmi i shkaktuar nga mbylljet nga virusi ishte i paparë.

“Nëse nuk i kthejmë njerëzit të punojnë shpejt, do të marrë fund,” tha hotelieri qendror në Florida, Harris Rosen. “Orlando po vuan. Orlando është duke luftuar. Industria e mikpritjes është në një depresion të thellë. “

Fax32