(CNN) Një asteroid vlerësohet të jetë 1.2 milje i gjerë do të fluturojë afer me Token në mëngjes të mërkurën , por nuk pritet të përplaset me planetin tonë.

Asteroidi quhet 52768 (1998 OR2), dhe u zbulua së pari në 1998. Më 29 Prill, ai do të kalojë brenda 3.908.791 milje afer Tokës, duke lëvizur me 19.461 milje në orë. Kjo është 16 herë më larg se distanca midis Tokës dhe Hënës.
Fluturimi pritet të ndodhë në orën 5:56 të mëngjesit ET, sipas Qendrës së NASA-s për Studime të Objekteve në Tokën e Afërt. Qendra gjurmon Objektet afër Tokës, ose NEO, që mund të përplasen me Tokën. Ata kanë qenë duke ndjekur këtë asteroid të veçantë për 20 vjet, sipas NASA.
Mund ta shikoni drejtpërdrejt në faqen e internetit të The Virtual Telescope. Gianluca Masi, themeluesi dhe drejtori shkencor i The Virtual Telescope në Itali, ka qenë duke e ndjekur dhe me imazhe për disa kohë.